HELIA-D PROFESSIONAL BLOG

Így hat a C-Vitamin az arcbőrre

Jól ismert, hogy a C-vitamin optimális mennyiségű bevitele elengedhetetlen az immunrendszer egészségének szempontjából. Ám ez a tápanyag bőrünk harmonikus működése miatt is kulcsfontosságú. Ahhoz, hogy a káros környezeti hatásoknak kitett bőr mindig üdén ragyoghasson, szükség van a C-vitamin nyújtotta táplálásra.

A C-vitamin átgondolt bevitele azért is sarkalatos kérdés, mert a testünk nem képes önmaga előállítani. A különböző vitaminkészítmények fogyasztásával elvileg elkerülhető a C-vitamin hiánya. Ugyanakkor a szájon át történő pótlás a bőr számára nagy valószínűséggel kevés, szükség van a külsődleges támogatásra is.

LÁSSUK, MI MINDENBEN SEGÍTHET A C-VITAMIN A SZÉPSÉGÁPOLÁS TERÉN!

Anti-aging és a C-Vitamin

A vízben oldódó C-vitamint (az összetevők között Ascorbic Acid, aszkorbinsav néven találjuk) sok esetben a fáradt bőr felfrissítésének céljából alkalmazzák a kozmetikumokban. Ennek alapja, hogy elősegíti a bőrsejtek megújulását, amelyek a különböző külső hatások (pl. káros UV-sugárzás, környezeti mérgek) következtében károsodhatnak.

A bőröregedés esetében már nemcsak a bőr fáradtságáról van szó, hanem arról is, hogy az évek múlásával csökken a kollagéntermelés, ez pedig ráncokhoz és a bőr megereszkedéséhez vezet. Ezt csak azzal lehet mérsékelni, ha serkentjük a kollagénfehérje termelődését, így növelve a bőr rugalmasságát és feszességét.

A bőr eleve tartalmaz C-vitamint, mivel a kollagéntermelő fibroblaszt sejtek normál működéséhez ez szükséges. A pótlással segítünk bőrünknek a kollagéntermelésben. Lényegében ez a háttere annak, hogy a C-vitamin olyan értékes anti-aging hatóanyag.
Erről a támogatásról gondoskodhatunk például az APPS nevű C-vitamin származékot tartalmazó Helia-D Professional C-vitaminos Lifting arckrémmel, melynek használatával a ráncok feltöltődnek és a bőr visszanyerheti ragyogását.

A C-vitamin szerepe a fényvédelemben
és a pigmentfoltok megelőzésében

Az UV-sugárzás hatására a bőrben szabad gyökök keletkeznek. A C-vitamin a szabad gyököket megkötő, antioxidáns hatása révén fokozza a fényvédők hatékonyságát.

A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy ha C-vitamint is tartalmazó nappali arckrémet használunk, az fokozza a fényvédelmet, segít kivédeni a káros napsugárzás okozta bőrkárosodást. A napon barna színű, zavaró pigmentfoltokat is könnyedén begyűjthetünk. Ezeket utólag eltüntetni, halványítani már nem könnyű feladat, jobb megelőzni – ez újabb érv a C-vitamin használata mellett a bőrápolásban.

Így lehet még hatékonyabb a C-vitaminos táplálás

Arcunk bőre a mindennapos szennyeződések következtében komoly veszélynek van kitéve. A levegőben szálló por mellett a sminkmaradványok, valamint a felhalmozódott, elhalt hámsejtek is eltömítik a pórusokat, ami megnehezíti a bőrsejtek regenerációját. Hogy éjszaka a bőr is pihenhessen, szükség van rá, hogy ezeket a szennyeződéseket alaposan eltávolítsuk.
Ezért kulcsfontosságú az esti arctisztítás – és a C-vitamin ezt is tökéletesítheti.

Egy lépéssel a ráncok előtt, C-vitaminnal

A C-vitamint (vagy annak származékait, mint az APPS) tartalmazó kozmetikumok rendszeres használatával már néhány hét elteltével csökkenhetnek a ráncok és újra üdévé válhat az arc. Emellett a hétköznapok kihívásai is kevésbé lesznek megterhelőek a bőrszövetek számára.

Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy az öregedésgátlás a megelőzéssel kezdődik.

Ha még nem jelentkeztek a napkárosodás okozta pigmentfoltok, ráncok vagy a C-vitamin hiányára (is) utaló fakó szín, érdemes elébe menni a problémának, hiszen így tovább megőrizhetjük a fiatalos megjelenést.

PRÓBÁLD KI C-VITAMINOS KEZELÉSEINKET ÉS UTÓÁPOLÁSI TERMÉKEINKET!

C-Vitaminos Lifting
Kezelések

Fáradt, öregedő, tónusát vesztett,
rugalmatlan bőrre

Bővebben

C-Vitaminos Lifting
Sorozat

Fáradt, öregedő, tónusát vesztett,
rugalmatlan bőrre

Bővebben

Foglalj időpontot

Szalonunk online foglalási rendszerén keresztül időpontot foglalhatsz kezeléseinkre. Bizonyos kezeléseink kizárólag előzetes konzultációval vehetőek igénybe (Hullámkezelés, Power Shape 2), így ezeknél a kezeléseknél online rendszerünkön keresztül az első konzultációs időpontot tudod csak lefoglalni. Telefonos elérhetőségünkön minden kérdésedre igyekszünk választ adni, segítünk a számodra legmegfelelőbb kezelés kiválasztásában és lefoglaljuk kezelési időpontodat.

Áraink

Szolgáltatásaink és termékeink áraihoz kattints a gombra.

Árlista